Livet som det är

Vardagliga reflektioner om livet i stort och smått

Vattenrening

Naturlig vattenrening

Under en längre tid har jag varit tveksam till mitt kranvatten. Vi har ju ofta hört att Sverige har ett så bra kranvatten. Det verkar inte alltid vara sant längre. Reningsverken har svårt att klara av medicinrester och kemikalier. Själv har jag egen brunn och det är kostsamt att analysera vattnet regelbundet för att säkerställa vattnets kvalitet. Jag har skrivit flera blogginlägg om vatten. Skriv bara in “vatten” i sökrutan så kommer de upp.

Nu har jag hittat en mycket effektiv metod att ta bort skadliga föroreningar i vattnet. Det en naturlig, organisk rening som bygger på ett microspiralfilter.

 • Filtret har en effektiv barriär mot bakterier, virus och parasiter. Det är noggrant testas hos Pasteur Research Institute.
 • Vattnet behåller sina naturliga egenskaper och mineraler lämnas kvar trots att filtermaterialet lyckas rena vattnet från mycket små partiklar som t ex uran, cesium och      läkemedelsrester som hormoner.
 • Inga ämnen släpps ut i vattnet igen.
 • Filtermaterialet släpper inte ifrån sig några ämnen, vilket annars kan vara fallet hos andra tekniker som t ex kolfilter och keramiska filter.
 • Filtermaterialet är självindikerande och man behöver inte bekymra sig om när patronen behöver bytas.
 • Det är en kostnadseffektiv metod. Flera hundra gånger billigare än flaskvatten! Det sparar dessutom miljön att inte använda sig av PET-flaskor.

Microspiralfiltret

”Filter med microspiraler är en ny, unik metod att rena vatten. Det stoppar, förutom bakterier och parasiter, även tungmetaller, läkemedelsrester och andra oönskade ämnen, medan nyttiga mineraler och spårämnen lämnas kvar. En stor fördel är att filtret aldrig släpper ifrån sig de insamlade föroreningarna trots att det är fullt.

Microspiralfiltret fick Bäst i test av Pasteur Research Institute då denna naturliga metod att rena vatten visade sig vara effektivast. Filtret blir kontinuerligt testat av oberoende testlabb i Sverige, då tillförlitliga tester är det enda som kan bevisa att filter håller vad de lovar.

Senaste testen utfördes av Eurofins, då förmågan att avlägsna uran från vattnet i Uppsala undersöktes. (Uran och andra tungmetaller i ricksvattnet är ett stort problem på många platser i Sverige och Finland). Det positiva resultatet visade att microspiralfiltret klarar att ta bort i stort sett allt uran (98,4%) utan att ta bort vattnets hälsosamma egenskaper.” Ur informationsbroschyr om microspiralfiltret

Så här såg mitt filter (G2) ut innan det installerades. Själva filtret sitter under vasken och kranen är monterad bredvid den vanliga vattenkranen. Snyggt, enkelt och smidigt. Just det här filtret kostar 2.200 kr. Det finns tre olika kranar att välja mellan. En ingår i priset och två kostar 100 kr extra.

 

När jag väl fått filtret på plats under vasken (se nedan) monterades en liten kran för det rena vattnet bredvid min vanlig kran:

Ur den lilla kranen kommer fantastiskt rent och gott vatten!

Ur den lilla kranen kommer fantastiskt rent och gott vatten!

Det finns flera olika filter att välja mellan:

1. G2

Det filter jag har (se bilden ovan och nedan). Själva filtret installeras under vasken och en egen kran monteras bredvid den vanliga kranen. (Det finns tre olika kranar att välja mellan.) Det är ett mycket praktiskt filter där jag alltid kan hämta bra vatten från kranen bredvid den stora kranen. Det finns för hårt vatten (10-20) och normalt vatten.Jag har köpt ett filter som tar bort det mesta eftersom jag hade mycket problem med mitt vatten. Filtret klarar att rena 25.000 l vatten. Därefter behöver man köpa en ny patron som kostar 595 kr.

Pris: 2.200 kr

Vattenfilter G2 från Naturlig vattenrening

Vattenfilter G2 från Naturlig vattenrening

Vattenfilter G2 från Naturlig vattenrening
 2. G1

Samma filter som ovan, men här står filtret på diskbänken i stället för att monteras under vasken och kopplas till den vanliga vattenkranen.

Pris: 1.990 kr

3. G4

Filter för storförbrukare. Kapacitet: 25 l/minut.

Pris: 3.500 kr

4. Kranrenaren Euro

En liten, men ändå effektiv vattenrenare för kökskranen. Den monteras på kranen och kan tas med vid resor och flytt. Personligen skulle jag helst montera den på en kran som inte används hela tiden eftersom den annars kan vara lite opraktisk. Den klarar 3.000 liter vatten innan patronen behöver bytas ut. Den levereras med extra patron, d v s 6.000 liters rening ingår i priset.

Pris: 695 kr.

5. Kanna

Filterpatronen i kannan har 4 skilt varav ett med det effektiva microspiralmaterialet. Varje patron klarar 500 liter. Mycket mer effektiv än kannor med bara kolfilterpatroner. Det finns några olika kannor att välja på. Olika färger och olika kvaliteter på plasten.

Pris: 495 kr.

Du beställer enklast genom att skicka ett mail till mig här. Priserna om du beställer via mig är desamma som på Naturlig vattenrenings sida.  Frakten är 49 kr. Du beställer genom mig, filtret skickas ut från leverantören. Jag får en del av försäljningssumman som ger mig lite ekonomiskt stöd så att jag kan fortsätta att blogga.  Information om de olika varianterna av filter ser du här. Teknisk information om microspiralfilter hittar du här.

 Du får 10 % rabatt på alla vattenrenare t o m 150424.

Share

5 Comments

 1. Hej!

  Jag är lite nyfiken på det praktiska med ett vattenfilter av den typen (G2) du använder som jag vore glad om du kunde hjälpa mig med…

  Hur stort flöde klarar G2(hur lång tid tar det att hälla upp 5dl vatten?
  Hur ofta måste filtret bytas?
  Blir inte smaken väldigt platt (som osmos/destillerat vatten) med så pass liten partikelstorlek?

  Tack för din informativa sida!
  VH
  Tobias

  • Hej Tobias!

   Tack för dina frågor och ditt intresse.

   Jag är jättenöjd med min vattenrenare. Jag tycker att det smakar helt neutralt. Inte dött utan gott utan någon egentlig smak. Man måste ju inte ha den extra filtreringen som jag har. Den tar ju även bort mineraler. De flesta klarar sig med ett normalt filter.

   Det tar 10 sekunder att hälla upp 500 ml vatten. Jag tycker att det rinner på bra. Inte riktigt samma sprut som den vanliga kranen förstås. Flödet är ca 3 l/minut. Om man har uran i vattnet rekommenderas långsammare flöda eftersom det av någon anledning tar längre tid att rena.

   Filtret klarar att rena 25000 l vatten innan man behöver byta det. Fast själv tänker jag nog byta efter 2-3 år även om jag inte riktigt kommer upp i den mängden. Better safe than sorry. Man märker på trycket när filtret inte funkar så bra längre.

   Hoppas det svarar på dina frågor. Hör bara av dig om du undrar något mer.

   Varma hälsningar
   Eva

 2. Hej!
  Jag är intresserad av att köpa en vattenreningskanna. Men jag undrar om ni/de har testat plasten i kannan.. så att det inte blir nya föroreningar/kemikaliker som man får i sig…
  (Det är ju så mycket olika saker att tänka på angående hälsan…;)

  Görs de bara i plast… eller finns glaskanna?

  Med vänlig hälsning

 3. Hej!
  Jag undrar hur stor filterhållaren är hos G2:an, dvs. den del som man ska fästa under diskbänken. Jag har inte så mycket utrymme i skåpet nämligen, lådorna tar mycket plats (har IKEA-kök).

 4. Hej kära Eva
  Hoppas allt är fint med dig. Med mig är det fint och bra på många sätt.
  Vi (LarsÅke och Jag) vill gärna beställa en Euro kranrenare och ett extra filter till denna. Vi köpte en likadan för ett par åt sen av dig och har varit jättenöjda med den. Nu har vi renoverat en gammal lada på Möja i Stockholms skärgård ( Där minaföräldrar har haft ställe i hel mitt liv). Vi vill då ha en likadan kranrenare i vår lada ( som nu är vårdat boende)Och ett filter till den gamla renaren då det är dax att byta. Vår namn och adress är Inga-Lill Petersson Rubinvägen 16 lght 1301
  12678 Hägersten
  Skickar du faktura eller hur gör du jag kom inte ihåg.
  Kram från(Avani) Inga-Lill och LarsÅke
  P.S jag använder mig inte längre av namnet Avani. DS

Leave a Reply

Required fields are marked *.


[+] kaskus emoticons nartzco