Livet som det är

Vardagliga reflektioner om livet i stort och smått

Vattenrening

Naturlig vattenrening

Under en längre tid har jag varit tveksam till mitt kranvatten. Vi har ju ofta hört att Sverige har ett så bra kranvatten. Det verkar inte alltid vara sant längre. Reningsverken har svårt att klara av medicinrester och kemikalier.  Jag har skrivit flera blogginlägg om vatten. Skriv bara in “vatten” i sökrutan så kommer de upp.

Nu har jag hittat en mycket effektiv metod att ta bort skadliga föroreningar i vattnet. Det en naturlig, organisk rening som bygger på ett microspiralfilter.

  • Filtret har en effektiv barriär mot bakterier, virus och parasiter. Det är noggrant testas hos Pasteur Research Institute.
  • Vattnet behåller sina naturliga egenskaper och mineraler lämnas kvar trots att filtermaterialet lyckas rena vattnet från mycket små partiklar som t ex uran, cesium och      läkemedelsrester som hormoner.
  • Inga ämnen släpps ut i vattnet igen.
  • Filtermaterialet släpper inte ifrån sig några ämnen, vilket annars kan vara fallet hos andra tekniker som t ex kolfilter och keramiska filter.
  • Filtermaterialet är självindikerande och man behöver inte bekymra sig om när patronen behöver bytas.
  • Det är en kostnadseffektiv metod. Flera hundra gånger billigare än flaskvatten! Det sparar dessutom miljön att inte använda sig av PET-flaskor.

Microspiralfiltret

”Filter med microspiraler är en ny, unik metod att rena vatten. Det stoppar, förutom bakterier och parasiter, även tungmetaller, läkemedelsrester och andra oönskade ämnen, medan nyttiga mineraler och spårämnen lämnas kvar. En stor fördel är att filtret aldrig släpper ifrån sig de insamlade föroreningarna trots att det är fullt.

Microspiralfiltret fick Bäst i test av Pasteur Research Institute då denna naturliga metod att rena vatten visade sig vara effektivast. Filtret blir kontinuerligt testat av oberoende testlabb i Sverige, då tillförlitliga tester är det enda som kan bevisa att filter håller vad de lovar.

Senaste testen utfördes av Eurofins, då förmågan att avlägsna uran från vattnet i Uppsala undersöktes. (Uran och andra tungmetaller i ricksvattnet är ett stort problem på många platser i Sverige och Finland). Det positiva resultatet visade att microspiralfiltret klarar att ta bort i stort sett allt uran (98,4%) utan att ta bort vattnets hälsosamma egenskaper.” Ur informationsbroschyr om microspiralfiltret

Det finns flera olika filter att välja mellan:

1. G3

Det filter jag har (se bilden nedan). Själva filtret installeras under vasken och en egen kran monteras bredvid den vanliga kranen. (Det finns tre olika kranar att välja mellan.) Det är ett mycket praktiskt filter där jag alltid kan hämta bra vatten från kranen bredvid den stora kranen. Det finns för hårt vatten (10-20) och normalt vatten. Jag har köpt ett filter för hårt vatten.  Filtret klarar att rena 25.000 l vatten. Därefter behöver man köpa ett set med två nya patroner som kostar 695 kr.

Pris: 2.590 kr

Vattenfilter G3 från PlanetsOwn
 2. G1

Samma filter som ovan, men här står filtret på diskbänken i stället för att monteras under vasken.

Pris: 1.990 kr

3. G4

Filter för storförbrukare. Kapacitet: 25 l/minut.

Pris: 3.500 kr

4. Kranrenaren Euro

En liten, men ändå effektiv vattenrenare för kökskranen. Den monteras på kranen och kan tas med vid resor och flytt. Personligen skulle jag helst montera den på en kran som inte används hela tiden eftersom den annars kan vara lite opraktisk. Den klarar 3.000 liter vatten innan patronen behöver bytas ut. Den levereras med extra patron, d v s 6.000 liters rening ingår i priset.

Pris: 695 kr.

5. Kanna

Filterpatronen i kannan har 4 skilt varav ett med det effektiva microspiralmaterialet. Varje patron klarar 500 liter. Mycket mer effektiv än kannor med bara kolfilterpatroner. Det finns några olika kannor att välja på. Olika färger och olika kvaliteter på plasten.

Pris: 495 kr.

Du beställer enklast genom att skicka ett mail till mig här. Priserna om du beställer via mig är desamma som på PlanetsOwns sida.  Frakten är 49 kr. Du beställer genom mig, filtret skickas ut från leverantören. Jag får en del av försäljningssumman som ger mig lite ekonomiskt stöd så att jag kan fortsätta att blogga.  Information om de olika varianterna av filter ser du här. Teknisk information om microspiralfilter hittar du här.

 Du får 10 % rabatt på alla vattenrenare t o m 210331

Share

7 Comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.


[+] kaskus emoticons nartzco