Livet som det är

Vardagliga reflektioner om livet i stort och smått

Glad Påsk!

| 0 comments

Igår var jag i Lund och hade några handledningar. Något som jag verkligen tycker om. Starka och utvecklande/avvecklande möten. Det var helt rätt dag att vara i Lund på. En underbar vårdag. Rena folkvandringen. Överallt satt, låg, gick människor i solen. Med eller utan glass i handen. Helt plötsligt hade det gråa färgsatts igen. Ljuvligt. Jag passade också på att gå en liten vända i centrala Lund. Det blev påfyllning av Matcha-förrådet och några delar till min smycketillverkning.

Vår i LundDessutom valde jag att besöka ett av mina favoritställen – underbara Tirups Örtagård. Så inspirerande. Jag hittade några nya vänner till min omplanerade örtalåda. Också några fantastiska dofttillskott som t ex ananassalvia och citronverbena. De får dock stå i ett utflyttat vitrinskåp några dagar först. Att komma in i Tirups växthus var en riktig doftbomb! Utöver deras rikliga utbud av perenner finns här också ett café där man kan sitta i örtagården och njuta.

Tirups Örtagård

Tirups vårtulpanerSjälv valde jag avokado och keso i bilen med utsikt över skånska rapsfält så långt ögat nådde. Det är något visst med den platta naturen i södra Skåne. Inga kanter eller hörn någonstans. Fri blick åt alla håll. Obegränsad rymd. Älskar det.

Obegränsad rymdVägen hem från Lund fick mig att vara mycket glad för att jag inte tillbringar så mycket tid på vägarna. Första milen på motorvägen tog 50 minuter. En möjlighet att njuta av den otroligt blåa, vackra himlen. En stunds paus och vila. Och om jag kan välja väljer jag något annat. 

Idag väntar förberedelser för morgondagens antikmarknad i Glimåkra. Antikmarknads-/loppissäsongen tar ju paus under vintern och startar upp igen så här till påsk. Nu plockar jag fram allt jag har till försäljning, packar in det i lämpliga lådor och fyller sedan bilen. Jag tycker att det är roligt att stå och sälja. Man träffar många intressanta människor och tiden brukar gå fort. I Glimåkra har jag inte varit tidigare. Det blir spännande. Ett alternativt firande som kan verka långt ifrån de Långfredagar som jag firade när jag var liten. Kommer ni ihåg hur tråkiga de dagarna verkade? Absolut inget att göra. Jag har också haft Långfredagar i djup hängivenhet och kontemplation.

KastanjJag önskar dig en riktigt Glad Påsk! Så glad åt att det verkar som om större delen av Sverige får vårvärme. 

Share

Leave a Reply

Required fields are marked *.


[+] kaskus emoticons nartzco