Livet som det är

Vardagliga reflektioner om livet i stort och smått

Tyst retreat i ditt eget hem i gemenskap med andra – via Fuze

Gul blomma vid poolkanten L

Välkommen till några dagar i tystnad och stillhet i ditt eget hem och samtidigt i gemenskap med andra. Du skapar en vilsam, tyst miljö hemma i ensamhet eller tillsammans med någon annan som också är med på retreaten. Via Fuze – som inte kräver något annat än en dator och internet – får du vägledning och gemenskap.

Att vara i tystnad är en stor gåva att ge sig själv. Det är otroligt vilsamt att för några dagar inte bli bombarderad av alla olika intryck som vi annars översköljs av i vardagen. Vi lägger mer märke till alla sinnesupplevelser. Maten smakar mer, naturens dofter blir tydligare. Vi upptäcker njutningen i det vanliga som vi så lätt missar i vardagen. Du får också möjlighet att öva på att låta allt få vara precis som det är. Under de här dagarna får du bara finnas till. Utan borden eller måsten.

Vi börjar med att träffas kl 19 på torsdagskvällen och presenterar oss för varandra. Jag berättar om retreaten, om fördelar med att vara i tystnad samt ger all praktisk information. Du kan ställa alla frågor du ev har. Därefter går vi alla gemensamt in i tystnaden.

Varje morgon före frukost, kl 08.00, träffas vi igen för ett härligt avspänningspass som jag leder via datorn. Ett pass som öppnar upp för medvetenhet om vår kropp och dess behov. Vi bjuder in igenkännandet av vår naturliga öppenhet och stillhet och låter den vara vår följeslagare i tystnaden under dagen. I passet ingår bl a liggande övningar med boll. En yogamatta kan vara bra till detta. Boll ingår i priset för retreaten och kommer med posten från mig. Den här programpunkten tar ca en timme. Därefter har du tid för att bara vara.

Kl 11.30 samt kl 19.00 möts vi igen för meditativ utforskning av verkligheten bortom trossystem och inlärda idéer. En möjlighet att upptäcka att allt är väl oavsett vad tankarna säger. Meditationen håller på ca en halvtimme. Jag ger också en kortare reflektion om livet kl 16.00. Dessa programpunkter ger påminnelse under dagen om att låta allt vara som det är. Ett stöd att inte gå in i vardagens vanliga distraktioner och aktiviteter, att inte helt absorberas av tänkande och funderande. Du blir dessutom påmind om att du inte är ensam i tystnaden.

Du kommer också att få en video med mig som du kan se på om och när du känner behov av påminnelse/inspiration.

Utöver våra gemensamma programpunkter tar du väl hand om dig. Du hoppar över tv och andra distraktioner och låter dig själv vara precis som du är. Inget att bearbeta eller analysera. Bara vara.

Du har möjlighet att ringa och prata med mig en gång under retreaten om du känner behov av det. Jag är också tillgänglig via mejl för frågor eller funderingar som känns viktiga. Allt det här pratar vi mer om tillsammans.

Jag har själv varit mycket i tystnad under olika perioder i livet och har också drivit en retreatgård med tysta retreater i drygt fem år. Under de här åren såg jag om och om igen värdet av att tillbringa tid i tystnad hos deltagarna. Även om första dygnet ofta kunde upplevas utmanande ville de allra flesta inte lämna tystnaden när väl söndagen kom. Här kan du läsa en artikel som en journalist på MåBra skrev efter att ha varit på retreat hos mig på Solåsen Meditationsgård.

Tid: Skärtorsdag 2 april kl 19.00 – Påskdagen 5 april kl 17.00

Plats: Hemma hos dig  via internet (Fuze). Det enda du behöver är en dator (helst med kamera) och internet. Inloggningsuppgifter får du via mig. Det innebär ingen extra kostnad för dig att använda Fuze. Du kan vara med oavsett var du bor och delta genom att bekvämt sitta hemma och koppla upp dig via din dator.

Kostnad: 1.500 kr exkl moms (1.875 kr inkl moms)

I detta ingår alla gemensamma övningar och samtal, en video, avspänningsboll, ett samtal med mig under retreaten samt mejlsupport före, under och efter retreaten.

Anmälan: Senast 25 mars till eva.areskog@gmail.com eller 0705 44 34 36

Program

08.00 – 09.00 Meditativt avspänningspass

11.30 – 12.00 Meditativ övning

16.00 – 16.30 Reflektion

19.00 – 19.30 Meditativ övning

.

 

 

Share

2 Comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.


[+] kaskus emoticons nartzco