Livet som det är

Vardagliga reflektioner om livet i stort och smått

Äntligen – vårens program klart!

| 0 comments

Vacker flicka L

Nu har jag – äntligen – lagt upp vårens program. Jag ser verkligen fram emot att möta många av er vid något av dessa evenemang. Av hälsoskäl har jag hållit en låg profil de senaste månaderna och nu längtar jag verkligen efter att sätta igång igen! Jag har nedan delat upp programmet i tre delar med delvis olika innehåll – fast alltid med fokuset att vara med det som är som det är. En hel del kan alla vara med på – oavsett var man bor. Här träffas vi via internet.  Hoppas du hittar något som passar just dig. Du är förstås dessutom varmt välkommen att anlita mig som samtalspartner, antingen på plats (i Markaryd, Helsingborg eller Göteborg) eller via telefon/internet. De tre delarna är:

1. Retreater i tystnad

2. Naturligt ledarskap i vardagen

3. Vad kan man säga om verkligheten – egentligen?

  1. Retreater i tystnad

Att vara i tystnad några dagar, att dra sig tillbaka från vardagens stim och stress, har länge varit ett uppskattat sätt att ladda batterierna, att komma tillbaka till det självklara och naturliga i tillvaron och i oss själva. Med dagens tempo, ljudnivå och ständiga uppkoppling har det blivit ett allt viktigare sätt till återhämtning, vila och till ett igenkännande av det mest centrala och konstanta i tillvaron. Något jag verkligen kan rekommendera.

Under påskhelgen är du välkommen att delta i en tyst retreat i ditt eget hem. Retreatdeltagarna möts flera gånger om dagen via internet (Fuze) och får vägledning och inspiration till att vara med det som är precis såsom det är. Du skapar själv en vilsam och tyst miljö, behöver inte åka någonstans och delar ändå tystnaden med andra. Det här är ett spännande och nytt sätt att vara i retreat. Du kan läsa mer om det här.

Blomma i park LDet kommer också att finnas möjlighet att vara i retreat i sommar på underbara Stackudden, mitt ute i naturen utan el eller rinnande vatten. Förra årets deltagare uppskattade mycket den vackra naturen runt Stackudden, tystnaden här (inget surrande från t ex kyl), den strålningsfria miljön, den vilsamma enkelheten, den tidlösa känslan här i denna historiska miljö, den goda maten. Retreatens innehåll upplevdes kraftfullt, stärkande och inspirerande. Det var helt enkelt en mycket positiv upplevelse att vara i retreat några dagar här på Stackudden. I år finns tre möjligheter. Läs gärna mer här.

För dig som inte har varit i retreat tidigare och skulle vilja få ett litet smakprov och för dig som inte har tid just nu för en längre retreat erbjuder jag också några endagars retreater hemma hos mig i Hannabad utanför Markaryd. Om du inte bor i närheten finns det ett fint ”lyxvandrarhem” i Markaryd där du kan bo. Det finns mycket annat att uppleva här i trakten, inte minst vacker natur. Är du med på en tyst retreat en dag får du halva priset på en privat konsultation under den närmaste veckan. Kanske väljer du att komma hit över helgen, vara med på lördagens tysta retreat och sedan komma tillbaka för en handledningssession under söndagen. (Här hittar du programsidan med all praktisk information.)

Gul blomma vid poolen L

  1. Naturligt ledarskap i vardagen

I vår erbjuder jag också en workshop om hur vi kan stärka vårt eget naturliga ledarskap i vardagen. Vi kan ju aldrig vara bättre ledare för andra (oavsett om det handlar på arbetet eller med våra barn) än vi är för oss själva. Ju mer vi optimerar vår egen potential desto mer har vi att ge. Under de här träffarna får du verktyg som hjälper dig att må bra och som ger inspiration att ta hand om dig själv på bästa sätt. Mellan träffarna övar du på det vi har pratat om och på det sättet ökar motivationen och förståelsen när du märker resultat i din vardag. Om du bor i närheten av Markaryd kan du delta i fem träffar hemma hos mig. Annars kan du vara med via internet (Fuze) varannan tisdagskväll i vår. (Mer om detta kan du läsa på programsidan.)

Näckros 1 L

  1. Vad kan vi säga om verkligheten – egentligen?

Vi har lärt oss vad som är verkligt. Vi tror på vad våra tankar säger om verkligheten. Att de säger sanningen. Under de här träffarna utforskar vi, bl a genom meditativa övningar, det vi har lärt oss om verkligheten. Vi undersöker varje kväll någon aspekt av det vi tror är sant om oss själva och världen. Vi utforskar som ett oskyldigt barn som ännu inte har lärt sig om sig själv som en separat individ, som upplever sig som odelbar, obegränsad och alldeles perfekt här och nu. Vi utmanar våra inlärda begrepp, trossystem och idéer. Utan analyser eller intellektuella diskussioner. Rakt, ärligt och naket.

De här träffarna är för dig som vill utmana din inlärda, begränsade syn på dig själv och livet. Som vill känna igen livets öppenhet och frihet. Som är redo att komma till varje undersökning utan att veta, så mycket som möjligt utan dina tonade glasögon, oskuldsfullt och öppet. Inte för att få nya idéer eller tro på vad andra säger. Utan för att utforska i din egen upplevelse.

Vi träffas via internet (Fuze) tio onsdagskvällar i vår (varje vecka). (Mer information finns på programsidan.)

Varmt välkommen att anmäla dig om du känner att något av detta skulle passa dig! :)

 

Dear English speaking reader,

I have not translated today´s post since it is all about my spring program and all the different events are in Swedish. Please check in again when the next post i posted. <3

 

 

 

Share

Leave a Reply

Required fields are marked *.


[+] kaskus emoticons nartzco