Livet som det är

Vardagliga reflektioner om livet i stort och smått

Myrorna och jag

| 2 Comments

Varje vår brukar jag få besök av myror i mitt kök. De är väldigt tidiga och brukar redan vara på plats när jag kommer hem från Indien i slutet av februari. Jag vill självklart varken döda dem eller utsätta mig själv för vådan av att ha gift inne i mitt hem. Jag har provat många olika varianter för att få dem att förstå att de inte ska vara just här. Jag har ställt ut socker och i tankarna lovat dem att de ska fortsätta att få socker utomhus om de bara förstår att de inte ska komma in. Det har inte funkat något vidare. Rättare sagt det har inte funkat alls. Jag har provat att strö kanel längs med golvlisterna. De gillade det inte så mycket, men kom in i alla fall. Några första myror puttade bort kanelen och skapade en liten väg för efterföljande myror.

I år testade jag med bikarbonat som jag har läst ska vara bra mot myror. Jag lämnade huset inför resan med en tunn sträng bikarbonat runt hela köket och en del av vardagsrummet. Trots det hade de lyckats hitta lite sött uppe i en låda vid diskbänken. Där hade de skapat en fin liten väg med sina feromoner. Det jag vill undvika nu är det som hände för ett par år sedan. Då hade jag försökt på flera “snälla”, d v s giftfria, sätt att bli av med dem. En dag när jag vaknade var invasionen i full gång. Tidigare dagar hittade jag några udda myror här och där. Den morgonen var det en svart autostrada från väggen upp på diskbänken och ner i lådan med bl a honung. Så himla äckligt!!! Det vill jag absolut inte ska hända igen.

KrokusNu gjorde jag till slut så att jag hällde lite Myrr, torrt giftpulver, vid tre ställen där jag såg dem komma in. För att förebygga invasionen … du förstår. Dessutom har jag investerat i en liten, 75 ml, flaska med röd ceder essentiell olja. Den kostar 300 kr och ska vara mycket avskräckande för alla insekter inomhus. I förrgår hittade jag några myror på en ny plats. Då sprayade jag röd ceder oljan där och runt resten av kökets golvlister. Fast jag behöll lite gift på tre ställen. Vågar inte riktigt ta bort det än. Än så länge har myrorna inte dykt upp igen där jag sprayade röd ceder. Jag håller tummarna och tänker också framåt. Tänk om jag har hittat det som är miljövänligt, luktar gott, giftfritt och dessutom effektivt. Här kan du läsa mer om röd ceder som också lär motarbeta pälsängar m m. Jag lovar att ge feed-back på hur det går. Kanske är jag inte ensam om mina myrproblem. Där mitt hus byggdes för sex år sedan var storskog. Min stenaltan byggdes tydligen ovanför en myrstack. Där har de det varmt och gott. De var här först. Jag har inkräktat på deras territorium. Inte tvärtom. 

För att helt byta ämne … I Indien träffade jag en kvinna som heter Shakti. Hon var med i  min grupp förra året och var tillbaka hos Dolano i år igen. Jag tycker så mycket om henne. Hon målar fina vykort inspirerade av den indiska och yogiska traditionen med korta kloka meddelanden på. Jag har köpt in ett gäng sådana för försäljning. Det är fem olika motiv och man köper ett set med ett av varje, alltså fem kort totalt. Det kostar 75 kr.  Hör av dig här om du vill ha de här korten. Glöm inte att ange din adress. Här är bilder på  de fem motiven. 

TRANSLATION: You will find the translation of the post here today. It did not work to put it at the end for some reason.

YInfinite Source

Infinite Source
Endless love story

The Whole Creation is an Endless Love Story

Live your Passion

Live your Passion

Ready for Easy

Ready for Easy

Dancing with the Universe

Dancing with the Universe är texten. Inte det som står på den här bilden!!!

Share

2 Comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.


[+] kaskus emoticons nartzco