Livet som det är

Vardagliga reflektioner om livet i stort och smått

Naturens rytm

| 0 comments

Vi har haft en underbart vacker dag i Hannabad idag. När jag går runt i min trädgård är det så uppenbart att den förbereder sig för en tid av vila och återhämtning. Löven faller. Allt vänder sig inåt.

Härliga höst!

Härliga höst!

Det är det som gör naturen så fantastisk. Den är aldrig likadan. Allting byter skepnad med vädret, tiden på dygnet, årstiden. Påminner oss naturligt i varje ögonblick om hur allting förändras hela tiden. Lika lite som vi kan hålla fast vid rosens blommor för att de är så vackra och vi vill kunna se på dem hela tiden kan vi hålla fast vid några andra upplevelser hur mycket vi än tycker att vi vill ha dem kvar. På samma sätt som naturens rytm är så påtaglig så fort jag ser ut är naturens rytm påtaglig i och som mig. Det känns naturligt och skönt att dra mig inåt, ta det lugnare, tända ljus och njuta av skönheten hos den här årstiden. Men om vi tror att vi ska vara likadana hela tiden kan det vara svårt att förstå varför jag kanske känner mig tröttare nu, har andra impulser än under sommarens utåtgående aktivitetsfokus. Förr när man inte hade el levde man naturligt i takt med naturens rytm. Man gick och la sig tidigare när det blev mörkt snabbare.

Älskade lilla sockblomma - behåller sin färg länge!

Älskade lilla sockblomma – behåller sin färg länge!

Ändå är det något som alltid är detsamma i denna ständiga förändring. Det som upplever allt förändras inte. TV:ns skärm förändras inte för att innehållet i filmen ändras. Den är alltid likadan oavsett om det är en skräckfilm eller en romantisk komedi. Det går inte att dela på skärmen och filmen. Skärmen måste finnas för att filmen ska kunna framträda. Det vi är – vad vi än vill kalla det – måste finnas för att vi ska kunna uppleva någonting. Så skönt. Så får allting fortsätta att förändras i och som det som alltid är detsamma.

Nu har jag varit ute och ställt fram min soptunna för hämtning tidigt i morgon bitti. Det känns mäktigt att veta att de inte kommer förrän om åtta veckor nästa gång. Jag blir glad när jag tänker på att jag har så lite restavfall idag att jag kan ha varannan månads tömning. Det är så här tack vare att jag börjat kompostera köksavfallet med Bokashi mikrober. Älskar det! Känner mig delaktig i att skapa bättre förutsättningar för vår jord i stort och i smått. Vill du läsa mer kan du göra det här.

 

Share

Leave a Reply

Required fields are marked *.


[+] kaskus emoticons nartzco