Livet som det är

Vardagliga reflektioner om livet i stort och smått

Matinspiration för LCHF:are

| 0 comments

Igår gjorde jag en laxpaj som blev riktigt god. Jag äter enl LCHF och paj är därför inte något som serveras ofta här. Men det här receptet var enkelt och blev riktigt gott. Bra alternativ även till de som inte vill äta gluten. Sedan kan man förstås fylla med vad man vill. Jag valde att ha i varmrökt lax, broccoli och dill. Äggstanningen gjorde jag med vispgrädde. Tur att jag inte är fettskrämd. Det är verkligen underbart att laga mat som räcker till flera dagar när man lever ensam som jag gör. Det känns superlyxigt att ha så god mat färdig att bara värma i ugnen. Pajen är också verkligen mättande! Jag vet att mandel inte är så hälsosamt, men jag äter det aldrig annars. Jag upplever att kost mycket handlar om kompromisser när man vill äta ekologiskt, nyttigt och dessutom inte trigga sockersug.

DSC02331

DSC02347

Här är receptet för dig som vill testa:

Pajdeg à la LCHF

3 dl mandelmjöl

½ dl sesamfrön

1 msk fiberhusk

½ tsk salt

40 g smör

1 ägg

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en skål.

Lägg i smör och ägg och knåda ihop till en deg.

Tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i 8-10 minuter.

 

Önskar dig en riktigt skön söndag!

 

Low carb/high fat – inspiration

Yesterday I made a salmon pie that turned out really tasty. I eat according to LCHF and pie is not something that is often served here. But this recipe was easy to make and turned out really well. A good alternative also for those who want to avoid gluten. You can of course fill the pie crust with whatever you want. I chose to fill it with warm-smoked salmon, broccoli and dill. I made the egg mixture with cream. Good thing I’m not fat frightened. It really is wonderful to cook for several days when you liv alone as I do. It feels super luxurious to have such nice food ready to just heat in the oven. The pie is also really filling! I know that almonds are not so healthy, but I hardly eat it otherwise. I find that eating is a lot about compromise when you want to eat organic, healthy and also not trigger sugar cravings.

Here’s the recipe for those who would like to try it out:


Pie crust à la LCHF

3 dl almond flour

½ dl sesame seeds

1 tablespoon Fiberhusk

½ teaspoon salt

40 g butter

1 egg


Preheat the oven to 175 degrees C.

Mix the almond flour, sesame seeds, Fiberhusk and salt in a bowl.

Add the butter and egg and knead into a dough.

Press into a pie dish. Pre-bake the shell for 8-10 minutes.

Wishing you a really nice Sunday!

Share

Leave a Reply

Required fields are marked *.


[+] kaskus emoticons nartzco